Tuesday, August 3, 2010

Paraneme !

Ja seda teeme me tõesti kõik ! Kes emotsionaalselt, kes füüsiliselt.

Mina magan palju, eriti hommikuti. Milka magab palju - peaaegu kogu aeg.
Tegelikult tegi ta seda kuni eilseni - siis läksime Männimäe kliinikusse niite välja võtma.

Vahepeal jõudsin Milka kasuka tervenisti maha pügada, sest piparsoolikatel on igasugune kasuka poolik lõikamine hiljem aasta otsa näha. Niisis masin sisse ja koer paljaks. Sellise kuumaga võttis ta seda ilmse kergendusena.
Pügamise ajal märkasin, et koera kuklale on tekkinud vastik kõva kühm - selline 7-8cm läbimõõduga. Oletasin, et haiglas mingi süsti või tilga tagajärg, mis ei ole korralikult imendunud.
See kole mügar läks iga päevaga suuremaks ja pehmemaks - lõpuks vajus kuklalt paremale kaelapoolele.
Esmaspäeval kui niidid välja võetud, lükkas Merit taas suuremat sorti nõela koerasse - seekord siis kaela. Ka tema arvas, et mingi süsti (võibolla Synolux) tagajärjel on kaela tekkinud mädakolle - kujutage ette sealt tuli 5 süstlatäit (500-ne) karamell-kisellilaadset ollust välja !
Kuna Milkal on peal korralik AB kuur, siis miskit haisvat seal ei olnud - veterinaarses kõneviisi oli tegemist steriilse mädaga :)
Koju jõudnud oli Milkal selline rõõmupuhang - kalpsas ja keerutas. Ilmselgelt oli see paise kaelal temalegi närvidele käinud.
Koheselt asus ta end vastu võrkaeda sügama - nagu tal ikka kombeks on. See toimib enam-vähem nii et koer libistab end naudingust mõmisedes pikki võrkaeda - ja kasutab seda nagu sügamisvahendit.
Selle sügamise peale muidugi avanes pisut küljehaavand. Peale Meritiga nõupidamiset käisin apteegis ja tõin haavaliimi. Liimisin koera kinni ja hetkel kõik tip-top.







Nagu näha passib Milka juba grilli läheduses ja loeb suutäisi. Enda kuivtoitu ei soovi ta isegi proovida, kodust sodipodi pistaks hea meelega kui keegi pakuks.

See pilt on eriti vahva - Milka justkui pöörduks mõttes KoerteJumala poole!

Tegelikult jõllitas ta kahvlit mille otsas oli grill-liha.



No comments:

Post a Comment