Wednesday, July 28, 2010

Eelnevate kuude kokkuvõte

See on väike kokkuvõte eelnevate kuude sündmustest, et jõuda tänasesse päeva.

Otsustasime Jaanikaga, et Milkal on arvestades tema vanust viimane võimalus üks pesakond saada.
Peamine küsimus oli meile jaoks see, et kas valida tulevaseks isaks ehtne pipar & sool värvusega tegelane või minna "libedamale" kui põnevamale teele ja valida isaks paar aastat varem Stockholmis maailmanäitusel silma jäänud imeilus must & hõbe poiss.
Otsustasime et riskime.

Otsisime üles omanike kontaktid, ning nii ilmus meie ellu Mona.
Mona on Kennel Zantana asutaja ja pikaaegse aretuskogemusega imetore rootslanna.

Tema kennelis elab Ameerika Ühendriikidest Skansen Kennelist eksporditud suurepärane isane suuršnautser Victor ( Skansen's Dark Victory).





Victori eripära on see, et tema karv on paberite järgi pipar & sool, kuid välja näeb nagu must & hõbe. Must & hõbe ei kuulu hetkel suuršnautseritel ametlikult tunnustatud värvide hulka. Kuid vaadates milline efektne värv see on ja arvestades, et ka kääbusšnautseritel ei olnud see algselt lubatud värv, kuid praegu on kõige levinum, siis loodame, et see muutub kunagi ametlikuks värviks.

Niisiis leppisime Monaga kokku, et tuleme neile aprillis külla.
Milka otsustas, aga meie plaanidesse omad muudatused teha. Tema indlemine ei alanud ega alanud, kuni lõpuks aprilli keskel hakkas jooksuaeg peale.
Nüüd oli meil tarvis vereproovidega selgitada tippaja saabumine, broneerida laevapiletid ja olla valmis reisiks Stockholmi.
Mida aga tavapärasel ajal ei saabunud oli inna tippaeg.
Mida muud meil üle jäi kui iga 3-4 päeva tagant verd võtta ja see laborisse saata. Kuna veterinaari poolt oleks selline testimine 6-7 korda järjest teha suhteliselt kulukas, siis tegelesin verevõtmisega mina ja labori poolega toimetas Jaanika.
11.mail saime lõpuks teele asuda. 12.mail ootas Mona meid sadamas ja asusime teele tema koju.


Mona kodu.
Kui olete lugenud Bullerbi lapsi, siis vot selline just oligi Mona kodu. Armas kreemvalge majake kesk metsi ja aasasid. Terve trobikond koeri ja hulk noori nendega askeldamas.
Mona nimelt tegeleb lisaks koertele ka probleemsete noorte rehabiliteerimisega. Tema juurde tulevad probleemse käitumisega noored teismelised, kes mõne kuu vältel kui imeväel asjalikeks saavad. Saades Monat tundma ma üldse ei imesta enam selle üle.

Victor oli meid ootamas ning kohtumine Milkaga oli tormiline ja kuum. Võiks ütleda, et see oli armastus esimesest silmapilgust.
Seda armastust kordasime veel 14.mail ning asusime koduteele.
Mona juurest jäid meile kõige armsamad mälestused ja hää soe tunne südamesse.

Juuni algul oli kindel et Milka ot tiine - igaks juhuks käisin ka ultrahelis, kus kinnitati et ekraanil on näha 6 kutsikat.

No comments:

Post a Comment